Er is een tijd van komen en een tijd van..

[kort bericht] Op 1 januari 2012 begon ik als Aspirant conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen en kreeg gelukkig standplaats Groningen. Na de opleiding en bevordering naar Hoofd Conducteur heb ik een prachtige tijd gehad. Wat een fantastische baan! Maar ook, wat vliegt de tijd ineens zeg! Nu 7 jaar en 8 maand later gaat er wél iets veranderen, ga ik mijn collega’s van standplaats Groningen gedag zeggen. Niet dat ik ze nooit meer ga tegenkomen. Maar een stuk minder vaak, dat wel. Half september draai ik mijn laatste Groningse HC dienst, aansluitend vier ik vakantie en verhuis ik tussendoor ook nog eens naar Arnhem.

Maar Groningen verlaten? Een stad waar ik geboren ben, een stad waar ik veel sporen heb liggen, een stad waar je snel verliefd op wordt… Tja, ik ga het toch doen, en ga ergens anders kijken. Conducteur Groningen heeft stiekem zijn twitter-naam al veranderd in @ConducteurBram. De oplettende kijker had misschien al een verandering in de header op twitter gespot, nu het station van Arnhem. En inderdaad, ik verhuis naar Arnhem. En ik verhuis ook van standplaats. Per oktober 2018 ben ik Conducteur Arnhem. Begin en eindig ik mijn diensten in Arnhem en zal ik de regio daar meer verkennen en hoop ik mij ook thuis te voelen in Oost-Nederland. Natuurlijk zal ik nog wel in Groningen komen, als conducteur maar zeker ook als bezoeker. Het is en blijft mien Grunneger Stad.

Groningen blijft altijd mijn favoriete stad. Collega’s van standplaats Groningen ga ik ook zeker erg missen, jullie zijn allemaal super! Hopelijk tot op de trein of bij de kiosk aan de koffie ;-)

No Comments

Post a Comment