[video] Kamperlijntje

December 2017 moet de NS helaas afstand gaan doen van de spoorlijn Zwolle – Kampen (en ook Zwolle-Enschede). De lijn Zwolle Kampen staat pok wel bekend als het Kamperlijntje. De NS heeft de aanbesteding voor zl-kpn en zl-es verloren. Tot december 2017 zal ik extra genieten als ik op mijn dienstkaartje een slag Kampen of Zwolle-Enschede zie staan.

Het Kamperlijntje is een 13,3 kilometer lange spoorlijn en de lijn gaat door één van de oudste landschappen van Nederland. De pendeltrein doet er slechts tien minuut over en het is dan ook het kortste lijntje van Nederland. Vanaf 2017 zal het bovendien ook niet meer draadloos zijn en komt er ook in ieder geval één station (Stadshage/Rozentunnel) bij met opties naar meer nog meer stations.

Geniet, en kijk mee vanuit de achterste cabine van Kampen naar Zwolle. In sneltreinvaart.
(in HD komt de video wat mooier uit) #titletexthere

1 Comment

  • Ian Kruizenga

    09.11.2015 at 17:59

    De enige manier dat ik mij dit lijntje nog herinner is van de totaal volle trein op de Theologische Hogeschool dag ( 3 de woensdag) in September- met de trein vanaf Groningen-Zwolle en dan Kampen- dat was al meer dan 30 jaar geleden en dan lopen naar de Bovenkerk waar je al vroeg bij moest zijn wilde je een goed plaatsje hebben…. Ook al moest je staan in de over volle trein- 10 minuten was niet zo’n grote ramp..
    Nu woonachtig in Canada sinds 1986 denk ik nog vaak terug aan het zeer goede trein systeem in Nederland. Hier in Canada maar heel weinig treinen en helemaal niet op tijd zoals in Nederland…

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.