muziek

Muziek is al zo oud als de mensheid zelf. En net als de mens, kent muziek ook vele smaken. Diverse nummers heb ik op benikbram.nl gedeeld maar bij het opruimen heb ik de berichten verwijderd. Toch nog benieuwd naar mijn diverse muzieksmaak? Check dan hieronder het overzicht.

Spotify corona playlist

benikbram archief

     
DatumArtiestSongYoutubeMotivatie (kort)
21 juli 2020JoJo SiwaKin in A Candy StoreYoutubeZo zoet als honing. Bagger slecht maar best leuk. We hebben zoetigheid nodig vandaag.
26 april 2019Florence + the MachineJenny of Oldstones (GoT)Youtubea guilty pleasure. Florence + the Machine vind ik stiekem prettig qua muziek. En GoT ben ik echt een liefhebber van. Wat een combinatie!!
4 maart 2019Suzi WuError 404YoutubeDe twintig jarige Suzi Wu (UK) kan nog wel eens menig podium gaan beklimmen. Inmiddels heeft Suzi al op een aantal mooie festivals mogen optreden waaronder The Great Escape, Pitchfork Paris en SXSW. Haar nieuwste album "The sound of pop turned inside out" is net uitgebracht en doet denken aan een grandioze mix van Patti Smith en Beastie Boys.
13 februari 2019PloegendienstSchipholYoutubeOntdekt op Noorderslag. Deze vuige punk band die iedere zaal letterlijk wil slopen. Ploegendienst trapt hard. Maar het is punk, mag het dan?
13 januari 2019KorfbalScullyYoutubeTijdens hun optreden op Noorderslag kraakten mijn oren en bewoog mijn lichaam ongecontroleerd. Bier vloog links en rechts naar onbekende bestemmingen en nog ben ik nagenieten.
25 juni 2018Kid RockAll Summer LongYoutubeDit is het verhaal over een jonge man die met zijn eerste liefde op zomerkamp is in 1989, waarbij ze verliefd worden in het nummer "Sweet Home Alabama"
25 mei 2018WarrantCherry PieYoutubeCherry Pie was zo'n succes dat het eerder bedachte albumtitel (Quality You Can Taste) werd doorgestreept en Cherry Pie prominent een plek kreeg.
23 april 2018Joe CockerWith a Little Help From My FriendYoutubeWat was ik hier graag bij aanwezig geweest. Joe Cocker op Woodstock '69. In plaats van Woodstock heb ik in 2010 Joe Cocker mogen aanschouwen in Martiniplaza in Groningen.
15 februari 2018QueenI Want To Break FreeYoutubeeen van deĀ klassiekersĀ in de rockwereld is wel "I Want to Break Free" van Queen. Wist je dat de videoclip van het lied opent met beelden van een typisch Engelse volksbuurt, als een parodie op de Britse soap Coronation Street?
15 januari 2018DarudeSandstormYoutubeeen van deĀ klassiekersĀ in de dancemuziek is wel die van Darude met het nummer Sandstorm
31 december 2017YlvisThe FoxYoutubeUitgebracht ter promotie van een Noorse late-night talkshow I kveld med Ylvis (Vanavond met Ylvis) maar bereikte gigantisch veel hits.
12 december 2017OK GoDeep down lowYoutubeKen je de Amerikaanse band "Ok Go" al ? Ik vind ze geweldig! En niet alleen muzikaal, maar ook zeker hun creatieve videoclips zijn heerlijk om naar te kijken, en ze gaan virale ook! Youtube ze maar, maar kijk ook zeker de "Muppet Show Theme Song" hieronder! Geniaal.
24 november 2017GorillazSaturnz BarzYoutubeBenieuwd naar een virtuele videoclip metĀ 360Āŗ ervaring? Check dan zeker de nieuwe van de Gorillaz. Laat je meenemen op eenĀ trippy avontuur en vergeet niet om goed rond te kijken.
12 oktober 2017Valentino KhanDeep down lowVimeoThe most-played track of 2015 gets reloaded with a music video shot in Tokyo. Zal dit een definitie van 'bad trip' zijn?
12 september 2017Mr. OizoHamYoutubeEric Wareheim is goed in het maken van 'vuile' videoclips. Een knipoog naar deĀ heiligste van alle kapitalistische feestdagen, Black Friday.
12 augustus 2017LeningradKolshikYoutube14 koppige Russische punkrockband. Grof gebekt en zelfs in eigen Rusland zijn concerten geboycot of liedjes gecensureerd geweest.
12 juli 2017Death from Above 1979Sexy ResultsYoutubeOoit pratende, zingende, drinkende en etende borsten gezien?
12 juni 2017Wang Rong RollinChick ChickYoutubeIk heb nu in ieder geval een beeld van hoe 'Old McDonald's farm' in het Chinees klinkt.
12 mei 2017FlairsTruckers DelightYoutubeGebaseerd op een iPhone app, maar jemig wat een vage shit. En dat in 8 bit.
12 april 2017The AvalanchesFrontier PsychiatristYoutubeErg kunstig knip-en-plakwerk.
You're a nut! You're crazy in the coconut!
12 maart 2017A band of BitchesNoreste CalienteYoutubeMet latex maskers drukken ze al een stempel op zichzelf