07 Arnhem – Elst (14,94 km)

route3600

VAN: Station Arnhem Centraal
NAAR: Station Elst
AFSTAND: 14,94 KM
DATUM: maandag 22 maart 2021
STERREN: ****

 

Arnhem Centraal Station. In 2015 opgeleverd en winnaar van onder andere De Nationale Betonprijs (2015) en de Architizer A+ award (2016). In de centrale hal waar de wandeling begint zal de ‘wokkel’ zoals de lokale bevolking het noemt wel direct opvallen. De Fronttwist (wokkel dus) draagt het schaaaldak constructie. Via het trolleyplein voor het station beklimmen we de Nelson Mandelabrug, over de Nederrijn. Eenmaal overgestoken nemen we de trap naar beneden en kun je ook goed zien wat er onder de brug hangt.

HUIZEN – WIND – DE STROOM – DE VERTE – DE UTOPIE – INDONESIE – DE BOTEN – DE ZEE – BLAUWE LUCHT (1993 tijdens het evenement Sonsbeek ’93 door Rémy Zaugg)

Langs het oude ‘t Veerhuis Meijnerswijk door de uiterwaarden van de Nederrijn. Om de plas van Bruil heen door het gebied Meinerswijk. Dit gebied is erg interessant. De vroegste sporen van bewoning van het gebied gaan terug tot de tijd van het Romeinse Keizerrijk. Maar ook recentere geschiedenis is er geschreven. Zo is er nog het een en ander terug te vinden van de IJssellinie, de verdedigingslinie die liep van Nijmegen tot aan Zwolle. Naast de prachtige natuur ook nog geschiedenis te vinden dus. Wijk gerust een beetje af van de route, want niet alles kom je tegen, zolang je uiteindelijk maar op de Drielse Dijk uit komt. Loop bijvoorbeeld om voor de Oud Romeinse Vesting. Via de doorlaarbrug loopt de route verder via het Hannestraatje en Romeinse Tuin De Steenen Camer. We volgen eigenlijk sinds de doorlaatbrug, vlak voor de Drielse Dijk De Romeinse Limespad al. Al zullen we maar een klein stuk volgen, wel leuk om te weten. Langs de spoordijk lopen we onder station Arnhem Zuid door. Parelel aan het spoor lopen we door een groenstrook richting Elst. Volg de route op papier of GPX bestand. Niet alle kaarten herkennen het volgende stuk. We volgen het pad door weilanden en komen uit bij een nieuwe spoorbrug en lopen zo Park Lingezegen binnen. Dit park loopt tussen Elst en Arnhem Zuid en brengt ons naar Elst en daarmee ook het station.