HSL: Eurostar International

EUROSTAR INTERNATIONAL (EIL)

voor het laatst geüpdatet op 25 augustus 2020

Eurostar is een hogesnelheidstrein en verbind sinds 1994 Londen met Brussel en ook Parijs. Sinds 2018 is Nederland ook aangesloten op het netwerk van Eurostar. Zo rijdt er een rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam. Vanaf maandag 26 oktober 2020 gaat ook de rechtstreekse Eurostar van Amsterdam/Rotterdam naar Londen rijden. Dat betekend dus dat je in Amsterdam of Rotterdam door de verplichte paspoort- en veiligheidscontrole gaat. Tot die tijd reis je naar Londen altijd via Brussel Zuid. 

Ook met IR of LC ben je welkom aan boord van de Eurostar. Net zoals bij Thalys geldt voor Eurostar een speciaal FIP-tarief. Helaas is het sinds oktober 2019 niet meer mogelijk om Standard Premium te reizen met 2e klas FIP-aanspraak. Vanaf Salarisgroep 58 is het mogelijk om voor NMBS een 1e klas coupon aan te vragen. Samen met dit 1e klas coupon is er toch een mogelijkheid om Standard Premium te reizen in Eurostar.

Op dinsdag 1 september vanaf 11:00 uur gaan de tickets in de verkoop. De vanaf-prijzen liggen op 46,- euro. Het is dus ook mogelijk om met een landencoupon naar Londen te reizen. Daarvoor is slechts 1 landencoupon nodig: van NMBS, SNCF of British Rail. De goedkoopste in aanvraag is die van de NMBS. Een Standard ticket met FIP tarief zit op 51,- euro. Er is niet veel verschil tussen de prijs van een online ticket inclusief reservering en de prijs van een landencoupon + reservering. In sommige gevallen is het voordeliger om via nsinternational of eurostar een consumententicket te kopen.

WEBSITES

🔗Website van Eurostar
🔗Website van NS International – Eurostar

FIP VOORWAARDEN

 • LC: Je hebt slechts één Landencoupon nodig (of SNCB/NMBS of SNCF of ATOC) om in aanmerking te komen voor FIP-tarief
 • IR: In plaats van een landencoupon mag je ook onder dezelfde voorwaarde je FIP IR bewijs gebruiken.
 • Een ticket tegen FIP tarief mag kosteloos worden omgeboekt of worden geannuleerd voor vertrek van de trein.
 • De ticketpoortjes sluiten 30 minuten voor geplande vertrektijd.
 • Bij vertrek op vrijdagen tussen 17:30 en 19:00 uur zijn FIP tarieven niet boekbaar.
 • Uitsluitend houders van een 1e klas FIP document mogen in Standard Premier reizen (SNCB 1e klas coupon is ook geldig).
 • Houders van een 2e klas FIP document mogen uitsluitend in Standard reizen.
 • Wist je dat: Op vertoon van je NS-Business Card ook toegang krijgt tot de Eurostar lounge op Brussel, Parijs en Londen (reisklasse is niet bepalend). 

Controleer op voorhand of een consumententicket Eurostar niet goedkoper is. Er zijn al tickets vanaf €46,- en dat is onder FIP-tarief.
Het boeken van tickets voor Eurostar met FIP-korting doe je onder andere via een van onderstaande manieren

 1. Via NS International Service Center 030-2300023 (24/7). Boek o.v.v. je NS-personeelsnummer en betaal geen boekingskosten.
 2. Loop langs één van de NS International-balies in de Servicewinkels op station Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Breda, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Schiphol Airport of Utrecht Centraal. Ook bij de servicewinkels betaal je geen boekingskosten met je NS-personeelsnummer.

Eurostar treinen

Van/NaarVan/NaarStandardStandard Premier
NederlandBrussel-Zuid€ 15,-€ 30,-
NederlandLondon St Pancras€ 51,-€ 71,-
London St PancrasNederland€ 51,-€ 71,-
Brussel-Zuid, Lille Europe, CalaisLondon St Pancras€ 39,-€ 60,-
Paris Gare du NordLondon St Pancras€ 39,-€ 60,-

Alternatief Nederland-Londen:

 • Je kunt ook in Brussel opstappen. Je betaald dan minder voor Eurostar (FIP-tarief) en kunt gelijk je coupon België gebruiken voor je aanreis.
  • Reis met IC-Brussel naar Brussel-Zuid en stap daar over op Eurostar naar Londen (gebruik dan voor je gehele reis een NMBS landencoupon)
  • Boek op voorhand een consumententicket vanuit Amsterdam. Vanaf € 40,- als je op tijd boekt en indien nog beschikbaar.

Seizoenstrein London >Lyon, Avignon & Marseille (zomer)

StationHeenreisTerugreisStandardStandard Premier
London St PancrasV: 07:19A: 22:12€ 60,50€ 80,-
AshfordV: 07:55A: 21:34€ 60,50€ 80,-
Lille Europe *-A: 20:21
V: 21:36
Lyon Part DieuA: 13:00V: 17:25
Avignon TGVA: 14:08V: 15:59
Marseille St CharlesA: 14:45V: 15:22
 • informatie hierover ontbreekt. Overzicht in tabel hierboven is uit 2019. Informeer bij Eurostar en/of NS International voor meer informatie en eventueel actueel prijsadvies. 

No Comments

Post a Comment