Spanje: Baskenland via Hendaye

Met de trein naar San Sebastian / Bilbao

voor het laatst geüpdatet op 20 januari 2020

Wist je dat je ook met de trein van Frans-Baskenland naar Spaans-Baskenland kunt? Station Hendaye is het Franse grensstation aan de grens met Spanje en is bereikbaar met de TGV uit onder andere Parijs. In Hendaye kun je overstappen op EuskoTren (Baskische smalspoorlijn)

EuskoTren

De Hoofdlijn loopt van Bilbao (station Atxuri) naar San Sebastian (station Amara) en is 107,9 km lang. Op deze lijn is er een uurdienst aangevuld met talrijke aanvullende treindiensten op deeltrajecten rond de grote steden.

De topolijn loopt van Lasarte-Oria naar Hendaye (Frankrijk) en rijdt in San Sebastián tussen de stations Errekalde en Amara via de hoofdlijn.

Deze twee lijnen zorgen voor een verbinding tussen Hendaye en Bilbao, belangrijk overstapstation is dan station Amara.

Op deze lijn is geen FIP-korting mogelijk, maar de ticketprijs ligt erg laag. Kijk voor meer informatie op de website https://www.euskotren.eus/en/tren

Vanaf SNCF station Hendaye loop je zo naar het EuskoTren station en een ticket naar San Sebastian kost je ongeveer 2,50€ per persoon. De trein rijdt elk half uur.

Tussen San Sebastian en Bilbao rijdt de trein één keer per uur. Reserveren is niet mogelijk, en je ticket koop je aan het loket of in de kaartautomaat. Verwacht geen spectaculaire trein, maar eerder een tram op een smalspoorbaan. In ieder geval is de route prachtig, en spotgoedkoop!

No Comments

Post a Comment