Spanje: Barcelona via Perpignan (TGV)

Met de trein naar Barcelona

voor het laatst geüpdatet op 30 januari 2020

Een aantal keer per dag rijdt er een rechtstreekse TGV van Parijs naar Barcelona, en natuurlijk ook terug. In combinatie met de Thalys is een treinreis Amsterdam-Barcelona prima op één dag te maken. 
De Thalys brengt je vanuit Nederland naar Gare du Nord in Parijs en TGV France Espagne rijdt van Gare De Lyon in Parijs rechtstreeks naar Barcelona Sants. Ook zijn er nog verbindingen mogelijk met een een extra overstap. 

Naast de dagelijkse DAG-treinen rijdt er ook een nachttrein van Paris Austerlitz naar Perpignan, Cerbere en meestal door naar Portbou (Spanje). Let op dat je in Parijs genoeg tijd neemt voor je overstap. Reken zeker op een uur. 

De snelste route is met de rechtstreekse TGV. Maar voor FIP-gerechtigden is deze trein eigenlijk helemaal niet zo aantrekkelijk. Je betaald namelijk een flinke grenstoeslag. Reis je met een LC (SNCF & RENFE) dan betaal je naast je fiscale waarde over de biljetten ook nog een treintoeslag van €69,-. Reis je met IR dan kost een ticket rond de €100,- (tarieven uit 2018). Maar weet je ruim van te voren dat je wilt reizen, weet dan dat de vanaf prijs voor consumenten €39,- is. Maar kan het nog goedkoper?

SNEL: Amsterdam-Parijs met de Thalys (03:20h) kan voor 20 euro FIP tarief 2e klas. Een binnenlandse TGV van Parijs Gare de Lyon naar Montpellier (03.29h) kan met een goedkope zitplaatsreservering (vanaf 1,60 euro) en als je het laatste stuk boekt met consumententicket, dus van Montpellier naar Barcelona Sants (02:54h) ben je soms maar 29 euro kwijt. Bij elkaar kom je dan op 60,60 EURO voor een enkele reis en een stoelendans in Montpellier. 

GOEDKOOP SNEL: Kan het nog goedkoper met coupons? Amsterdam-Parijs met de Thalys (03:20h) voor 20 euro, TGV naar Avignon Centrum voor 1,60 euro, dan met de TER naar Potbou (geen reservering nodig) en met het lokale treintje naar Barcelona (ook geen reservering nodig). Reistijd schiet wel iets omhoog naar ruim 13 uur. Bijvoorbeeld vertrek om 07:15 uur uit Amsterdam met aankomst om 22:39 uur in Barcelona. 

Prijskalender 2e klasse (screenshot van 24.02.2019)
Hieronder een screenshot van de prijskalender van Oui.sncf waar je direct kunt zien hoeveel je ticket kost (consumententarief). Een 1e klas ticket voor deze trein was overigens maar 10 euro duurder. Ongeveer vier maand op voorhand kan je via de website van oui.sncf consumententickets kopen. Ticketprijzen zijn variabel, en hoe vroeger je boekt hoe goedkoper het is. Zo reis je al vanaf €39,- 2e klas of €49,- 1e klas tussen Parijs en Barcelona. Met een FIP-Thalys ticket erbij kun je dus voor €69,- van Amsterdam naar Barcelona per hogesnelheidstrein reizen. Mits je er op tijd bij bent. Tip: maak een verkoop alert aan. 

No Comments

Post a Comment