Tsjechië

České dráhy (ČD)

voor het laatst geüpdatet op 25 augustus 2020

De treinen in Tsjechië variëren van regionale treinen op het platteland tot de intercitytreinen en supermoderne snelle treinen. Je hoeft in Tsjechië voor de regionale treinen en de intercity treinen niet te reserveren. Alleen voor de hogesnelheidstreinen (SuperCity (SC) op de lijn Ostrava–Olomouc–Pardubice–Prague–Plzen–Cheb en naar West Bohemen moet je reserveren. Als je graag zeker wilt zijn van een zitplaats bij het raam kun je voor deIntercity een stoel reserveren. Als je online reserveert is dit gratis.

WEBSITES

🔗Website van ČD
🔗Website met Reisadvies van het Ministerie

FIP VOORWAARDEN

  • Sinds 2018 is een toeslag van 125CZK per couponvakje (LC) nodig voor bepaalde binnenlandse ČD-treinen (Kommerzzüge). Hieronder zie je een overzicht van de bewuste treinen.
  • Voor reizen in SC treinen is een reservering verplicht
  • Op treinroutes 083 en 098 (Děčín – Rumburg via Dolní Žleb en Dolní Poustevna en terug) zijn FIP documenten Tsjechië geldig, ook als de trein de grens oversteekt. Uitstappen of instappen in Duitsland is dan niet toegestaan.
  • 50% FIP reductiekaarten mogen nog aangeschaft worden via de ČD-App ivm tariefstructuur (bron: ČD Klantenservice) 
  • FIP Faciliteiten zijn niet geldig in de Business Class op RailJet (RJ) treinen
  • FIP Faciliteiten zijn niet geldig aan boord van de Ještěd kabelbaan.
  • FIP Faciliteiten zijn niet geldig op speciale en historische treinen van ČD
  • FIP Faciliteiten zijn niet meer geldig in het regionale vervoer in Zuid-Moravië (regio Brno). Ook niet als het lokale vervoer gereden wordt door ČD. 

Op onderstaande busverbindingen van ČD is IR mogelijk (LC is niet mogelijk). Je moet je ticket minstens 15 minuut voor vertrek aanschaffen aan een ČD loket, in de E-shop of de automaat.
– Express-bus tussen Prague Airport and Prague main station (Praha hl. n.)
– Bus tussen Hranice na Moravě en Frýdek-Místek via Nový Jičín en Příbor.

No Comments

Post a Comment