Tips van collega’s

TIPS VAN COLLEGA’S

voor het laatst ge√ľpdatet op 30 januari 2020

Naast de regeltjes, reisvoorwaarden en persoonlijke ervaringen hoor en deel ik ook graag hoe collega’s het er vanaf hebben gebracht, en of er nog leuke, handige tips zijn. Hieronder heb je er alvast een paar, en aanvullingen zijn zeer zeker welkom!

Tips van collega’s

Engeland

  • Via¬†http://www.brfares.com kun je berekenen wat een ticket in Engeland kost met 50% FIP-Korting. Toets onder Railcard FIP 50% in.

Itali√ę

  • Met een landencoupon FS + de verplichte reservering ben je soms¬†duurder uit dan door zelf online te boeken. Check¬†http://www.trenitalia.com (tip: maak een account aan, en krijg extra korting).¬†Tickes zijn 3 maand van tevoren beschikbaar zolang de voorraad strekt.
  • Ook heeft particulier Italiaanse hogesnelheidstreinexploitant Nuovo Trasporto Viaggiatori soms erg goedkope tickets beschikbaar https://www.italotreno.it/en

Zwitserland

  • Reis je vanuit Nederland naar Basel? Basel kent twee stations: Basel SBB &¬†Basel Badischer Bahnhof (BF). Aangezien¬†Basel BF een DB-Station is, heb je dan ook voldoende aan een DB coupon. Scheelt je weer een SBB coupon. Er is ook nog eens een rechtstreekse ICE vanuit Nederland naar Basel. Koop je een los kaartje (consumententicket) naar Basel? Kies dan ook voor Basel BF en reis in het voordelige DB tarief.
  • Reis je met een FIP IR bewijs? Je kunt ook je kaartjes dan gewoon met 50% reductie in de automaten kopen. Let wel zelf op of je IR bewijs geldig is bij de vervoerder (zie achterzijde IR).

Links naar (FIP) websites

Rail Delivery Group (voorheen ATOC)
Onze vrienden in de UK hebben enorm veel informatie online staan op een speciale website:
Pluk daar ook zeker uw vruchten van: http://www.raildeliverygroup.com/rst/where-can-i-go.html

The Man in Seat Sixty-One
Mark Smith heeft zo’n beetje wel elke trein in Europa gezien en daar een verslag van bijgehouden. Met tips and trucks. Inspiratie nodig? Check dan http://www.seat61.com

Noord West Express
Alles over nachttreinen in Europa (let op! niet persé FIP-deelnemende vervoerders) http://noordwestexpress.nl/

No Comments

Post a Comment