13. Tilburg – Breda (34,4 KM)

Wandelroute gelopen op: 16 juni 2021

Een overtreffende stap. Nog wat kilometers erbij dit keer maar de finish komt bijna in zicht. Ik verlaat het station en loop naar het Spoorpark, aangelegd op voormalig spoorterrein en gelegen naast de nog actieve spoorbaan tussen Breda en Tilburg. In dit park vind je ook de 35 meter hoge Kempentoren. Voor een mooi uitzicht over Tilburg, de spoorbaan en de omgeving moet je wel 192 treden beklimmen en bij de ingang moet je nog je bankpas tegen een betaalterminal houden (1,50 euro) om toegang te krijgen. Overigens als je uitgekeken bent mag je weer 192 treden naar beneden. Ik loop door naar Tilburg West en daar duik ik het bos in. Eigenlijk had ik dit stukje een beetje onderschat. Vooral bosgebied De Oude Warande en het Tilburgsbos is heerlijk ontspannend. Tijd voor meer actie en daarom loop ik door naar Gilze. Apachehelikopters vliegen om mijn oren dus ik ben ik de buurt van vliegbasis Gilze-Rijen, toch maar doorlopen voor meer rust en daarom loop ik door de Leemputten bij het plaatste Dorst. Over dorst gesproken… Ik pauzeer hier en drink mijn waterfles leeg en geniet van de stilte en de natuur. Breda ligt in de buurt en via de achterzijde loop ik naar het station. Nog een leuke tip: In de buurt van het station ligt brouwerij Frontaal. Prima plek ook om even in te slaan of uit te rusten met een goed glas bier.