Limespad 2: Kalkar – Kranenburg

Wandelroute gelopen op: 12 juli 2022

02. Kalkar – Kranenburg

Etappe twee. Het is een aardige onderneming om er te geraken, op de markt van Kalkar. Met de sprinter van Arnhem Zuid naar Arnhem Centraal en vervolgens met de RE19 naar Emmerich, bus naar Kleve en lang wachten op de bus naar Kalkar. Twee uur later word ik precies voor een Duitse bakkerij gedropt. De start is in ieder geval zonder klagen.

Met verse broodjes op zak en 2,5 liter water in de tas begin ik aan een lange tocht. En niet alleen lang maar ook met behoorlijke klimmen erin. En dan ook nog eens warm. De temperatuur tikt de 28 graden al snel aan. Ik kan dit!

In het begin loop ik op geasfalteerde wegen en komt er zo nu en dan een auto met geel of wit kenteken voorbij gereden. Ik passeer een kerstbomenkwekerij terwijl de warme zon vol op mijn hoofd schijnt. Een gevaarlijke oversteek en gemene weg naar met blinde bochten overleef ik en ik sla een smal pad het groen in. Enkele meters later sta ik midden in het bos. Rust!

Ik wandel lekker door, geniet van de omgeving en loop in een groene streep bijna onopgemerkt door Schneppenbaum (wie kent het niet). Hier passeer je overigens een Edeka supermarkt, handig als je snel trek en/of dorst hebt. Zelf stel ik het moment daarvoor uit tot Kleve. Via de Papenberg geraak ik daar en eigenlijk exact op de helft van de route loop je door de binnenstad van Kleve. Restaurantjes alom en iets verderop een tankstation met koude dranken. perfecte locatie voor een lunch of bijvullen van je rugzak.

Nu begint het pas, want een behoorlijke klim ligt op ons te wachten. Maar eenmaal boven wandelt het lekker weg. De sternberg heeft een leuke verrassing in petto en als je bij het monument bent bel dan eens naar +49 2851 97999 648. Je krijgt dan in het Nederlands gedurende twee minuten een leuk verhaaltje te horen.

Door bossen en langs graanvelden tikken de kilometers weg. Ik loop Kranenburg binnen en loop zelfs nog over het oude perron heen. Wat zonde dat hier geen trein meer komt. Maar mocht je eens weer energie hebben en in de buurt zijn dan kun je hier dus wel spoorfietsen. Energie heb ik amper en gelukkig is de toko gesloten voor nu. Dus op naar de bus.

De terugreis gaat een stuk sneller. Een uur na het instappen in de bus in Kranenburg draai ik al mijn sleutel in het slot van mijn voordeur. Wat een mooie tocht! Op naar de volgende.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Limespad 02   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

02. Kalkar – Kranenburg