Limespad 3: Kranenburg – Nijmegen Lent

Wandelroute gelopen op: 28 juli 2022

03. Kranenburg – Nijmegen Lent

Etappe nummer drie alweer. En vandaag verlaat ik Duitsland en eindig ik in Lent bij Nijmegen, aan de noordoever van de Waal. Ik start vandaag in de bedevaartkerk van Kranenburg, de Petrus en Pauluskerk. Als de kerk geopend is dan wordt dat aangegeven en het is absoluut de moeite om een kijkje binnen te nemen.

Afijn, via het pad langs de Kranenburger Bach loop ik richting het Duitse Wyler. En daar doorheen gelopen merk je al dat je op hoogte zit. Maar de klim moet nog komen. Met prachtige vergezichten en glooiend landschap waan je je ver van huis. Via een smal wandelpad loop ik bijna onopgemerkt Nederland binnen. Ik raadpleeg voor de zekerheid nog even Google Maps maar het is echt waar. Mijn linkerbeen staat in Nederland en mijn rechter been in Duitsland. En mijn telefoon heeft bereik, dat moet dan haast wel een Nederlandse provider zijn. Tijd voor een reünie.

De Duivelsberg beklimmen! Dat doe je ook tijdens het lopen van het Pieterpad en alsof het Rome is, het Pannenkoekenhuis bovenop de Duivelsberg is wederom bereikt. Enkele meters deelt deze route het Pieterpad. Ik heb geen trek in pannenkoeken dus ik wandel verder. In een prachtig dal met een hoge wal en veel blad op de grond. Wat een prachtig stuk Nederland is dit. En Nijmegen ligt gewoon een klein stuk verderop!

Een Romeinse connectie. Een deel van de route volgt het tracé van een aquaduct. Daar is eigenlijk niet veel meer van over. Dat komt ongetwijfeld omdat de aquaduct van hout gemaakt was. Wel zie je een lelijk hekwerk midden in het bos en verderop nog zelfs een betonnen muur. Je waant je zo in de tijd van een BRD grenzgebiet.

En voordat je het weet loop je een dorp uit en ben je in Nijmegen. Maar wel een mooi stuk Nijmegen. En lekker hoog! Want je kijkt verderop zo recht op de Waalbrug en ik zag zelfs de WTC torens én de KEMA toren van Arnhem liggen. Via Valkhofpark waar ik de week voor deze wandeling nog biertjes stond te drinken tijdens het Valkhof Festival loop ik nu volkomen nuchter te zoeken naar waar ik ook alweer stond naar een bandje te kijken. Ik maak een ere-rondje om het Sint-Nicolaaskapel en begin met de afdaling naar de Waalkade. Via het centrum én de Sint-Stevenskerk. Onder het spoor door en via het nu moderne Waalhavenkwartier. Een klein ommetje om via een voormalige Romeinse Tempel te lopen maak ik de Oversteek. En via Veur Lent en de Snelbinder (jaja) kom ik aan bij station Nijmegen Lent. Ding Dong Dong Dong.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Limespad 03   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

03. Kranenburg – Nijmegen Lent