10. Ravenstein – Oss West (17,8 KM)

Wandelroute gelopen op: 1 mei 2021

Op het perron begint de wandeltocht al. Tijdens het uitchecken sta je eigenlijk al midden in de natuur. De trein zoeft weg en een koe loopt naar de bushalte. Wandel via het pittoreske Stationspad naar de geasfalteerd boerenlandweg parallel aan het spoor in de richting van de bestemming. Ik loop langs een saaie autoweg en het kost wat stappen maar uiteindelijk bereik ik dan de Herperduin. De eerste echte klim is optioneel, want er is een uitkijktoren met fantastisch uitzicht. Bovenop een stuifwal van 7 meter is een houten toren van 24 meter gebouwd. Boven aangekomen sta je dus 31 meter hoger en kun je even bijkomen en genieten van het fantastische uitzicht. Dus wat mij betreft zeker doen! Na het afdalen vervolg ik mijn route. Let goed op, want je loopt langs/over een mountainbike route. Ze vliegen je soms om de oren. Via de Klompven met pittoresk uitzicht (en als je goesting hebt kun je nog een duik nemen) vervolg ik mijn weg door de Herperduin. Het is een mooie groene loop. Het laatste stukje loop ik door Oss en via een kinderboerderij kom ik uit op station Oss West en dat vind ik best.