05. Brummen – Dieren (20,3 KM)

Wandelroute gelopen op: 18 november 2020

Als je op het perron staat van station Brummen heb je al het gevoel van vrijheid. Het dorp inlopen hoeft, de kompas geeft de richting van de Veluwe aan. Ik loop langs Kasteel Engelenburg, nu een zeer chique hotel en gevestigd in een 17e-eeuws kasteel met slotgracht, groot landhoed en golfbaan en elegante horeca voorzieningen. Bij het vervolgen van het pad heb je mooi zicht op de golfbaan. Met het kasteel in de rug loop ik richting de Rhienderense Beek. Over landweggetjes en door een bos over het Hallsepad naar het dorpje Hall. Via de oude begraafplaats en de Dorpsstraat naar de Zwarteweg, een geel zandweggetje. Een tijd later steek ik het spoor over van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij en loop ik de Markvoortbossen in. Een stuk verder over het zandpad banjeren loop ik langs het Heidekapel. Een Nederlands Hervormde kerk, mooi vormgegeven in een mooie omgeving. Als je behoefte hebt aan groen, dan loop je goed. De Veluwezoom loop je zo op. Een stevige maar prachtige wandeling door groen, groen en groen. Zelf ben ik een uur lang niemand tegengekomen. Wat heerlijk! Pas toen ik dichterbij Dieren kwam, kwamen de wandelaars weer tevoorschijn uit de bosjes. Aan de rand van het bos kijk je als een indiaan bovenop een rots uit over de vallei waarin het dorp Dieren ligt. Een dorp met een Intercity status.