S2S Dieren – Doetinchem

Station 2 Station: Dieren-Doetinchem (28,8 KM)

Gelopen op: 12 augustus 2023

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NL S2S Dieren - Doetinchem (28,8km)   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

van Station Dieren naar station Doetinchem

 

Onder begeleiding van piepende in- en uitcheck OV-chipkaartpaaltjes op het perron van station Dieren beklimmen we de loopbrug en lopen we via het Carolinapark naar de IJssel. Voor de oversteek kan gebruik gemaakt worden van het veerpontje Olburgen-Dieren (zeg het vooral niet andersom). Veerman John of veerman Roland brengt je voor 1,20 EURO naar de overkant zodat we onze wandeltocht naar Doetinchem echt kunnen beginnen en meters kunnen maken.

Waar we het dorp met Intercity station Dieren achter ons hebben gelaten doemt stad Doesburg alweer op. Door de strategische ligging aan de uitmonding van de Oude IJssel in de Gelderse IJssel, is Doesburg lange tijd een belangrijke vestingstad geweest en zo heeft het ook haar stadsrechten weten te verwerven.

Via pittoreske achterhoekse dorpjes aan of bij de oude IJssel volgt onze de route naar de Wrangebult. Dit stuk bos met acht beukenlanen is aangelegd op een stuifduin uit de laatste ijstijd. ‘s nachts stijgen de Witte Wieven hier op uit de kolken is mij vertelt. Mocht je wat bijzonders zien, bel gerust de Ghostbusters. Het is verderop wederom mooi genieten, zeker in het bosgebied van de Kruisbergse bossen. De bossen bevinden zich op een complex van rivierduinen dat zo’n 10.000 jaar geleden door de wind is gevormd uit eerder afgezet rivierzand en zo vind je hier dus veel hoogteverschillen.

Nadat we dit allemaal overwonnen hebben ligt daar de stad Doetinchem op ons te wachten. We hebben nu van Dieren naar Doetinchem gewandeld. Maar was het nou vandaag 27 juni 1981 dan kon je met de eerste rit van de (stoom)tram mee, de Geldersche Tramweg-Maatschappij (GTM) opende die dag haar eerste tramlijn. Nu kun je gelukkig gebruik maken van Arriva en Breng Dieseltreinen om weer ergens anders te geraken. Want na een kleine dertig kilometer is wat rust wel fijn.

Categories: S2S