Pieterpad 6/17: Gramsbergen – Ommen

Wandelroute gelopen op: 29 januari 2022

06. Gramsbergen – Ommen (31,4 KM)
We gaan weer de 30 kilometer passeren. Van Gramsbergen naar Ommen te voet over het Pieterpad.

De route is niet overal even aantrekkelijk. Redelijk wat asfalt onder je voeten en wat horizon vervuiling. Maar met stevige stappen beginnen we aan deze wandeling en we lopen na zo’n 8 kilometer langs de Overijsselsche Vecht en steken de Prinses Amaliabrug over en lopen zo de stad Hardenberg binnen. Gelukkig voor ons was er markt en liepen we met een loeiheet vegetarische loempia weg. We lopen de stad uit en slingeren mee met de Overijsselsche Vecht.

De route begint wat leuker te worden en door landerijen en over een klinkerweg komen we in het oude dorp Rheeze uit. De Rheezer Kamer is het enige horecapunt hier maar staat bekent om overheerlijke appeltaart. Mocht je dat appeltaartje er weer af willen trainen maar wandelen is niet uitdagend genoeg. Je komt langs nog langs een paintball parcours. Iets verderop worden we weer verrast. Een triest bos aangelegd in de jaren dertig in het kader van de werkverschaffing staat er vandaag de dag verloren bij. Het is tijd om wat ruiger natuur tegen te komen.

De Vecht is dat misschien wel. Het is wel een regenrivier. Dus als het erg droog is is het ook weer niet spannend. Maar raast de rivier wild door dan is het machtig om te zien.

Ommen is in zicht. We steken het spoor over en lopen nog even via het bus om later nogmaals het spoor (terug) over te steken. met een prachtige zonsondergang lopen we naar de stad toe. Maar net voordat we Overijsselsche Vecht nog maals bereiken slaan we links af. We laten de stad weer achter ons en lopen snel het perron op van station Ommen.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Pieterpad 06   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

06. Gramsbergen – Ommen