Betuwelijn 6/6: Sliedrecht – Dordrecht

Wandelroute gelopen op: 28 februari 2022

Van Sliedrecht naar Sliedrecht via Wijngaarden
Hallo Sliedrecht, ik hier? Langs het spoor (maar wel over het fietspad) laat ik het station achter mij en loop ik richting Papendrecht. Met rechts de spoorlijn en links een bedrijventerrein is er weinig bijzonders te zijn waardoor ik mijn snelheid wat kan opvoeren. Aan de rechterkant volgt een tunneltje de weide wereld in en daar maak ik met veel plezier gebruik van. Ik loop over een mooie kaarsrechte weg naar het plaatse Wijngaarden. Overigens heb ik geen wijngaard gezien. Al slingerend over een  boerenlandweggetje door naar Papendrecht waar we overigens maar een klein stuk van gaan zien. Met een rondje van de zaak zakken we af naar de Baanhoekbrug

Baanhoekbrug
In 1885 aangelegd door de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen om het traject Elst-Dordrecht in bezit te krijgen en zo te concurreren met andere spoorwegmaatschappijen die al een oost-westverbinding hadden, vandaag rijdt Qbuzz er een Qtrein overheen. Maar het is en blijft een mooie brug. En we hebben geluk, we gebruiken deze brug om de Beneden Merwede over te steken. We komen overigens uit op een golfveld. Dus let goed op rondvliegende ballen.

Dordrecht
Door het natuurgebiedje rondom de golfvelden (balvrij) komen we uit in de mooie nieuwbouwwijk van Dordrecht Stadspolders. En ik moet eerlijk bekennen dat ik positief verrast werd door het groen en de omgeving daar. Ik denk dat je er fantastisch mooi kunt wonen. En sowieso is Dordrecht een mooie stad, maar dat ga je zeker nog achter komen. Eerst lopen we een mooi lang stuk langs de Wantij. Maar hier in Dordrecht is de Wantij gewoon een waterweg. Vergeet niet te bukken als je onder de Wantijbrug door loopt. We lopen langs Villa Augustus, wat overigens een prachtig gebouw is, maar ook een prachtige tuin heeft. Als de poorten open staan loop hier gerust door heen. Het is de moeite waard. En via een klein rondje Dordrecht zie je de prachtige stad en eindig je weer natuurlijk bij het station. Maar de stad is leuk genoeg om de dag af te sluiten. Dus proost!

En proficiat. Je hebt de Betuwelijn uitgelopen. Van Elst naar Dordrecht.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Sliedrecht - Dordrecht   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Betuwelijn etappe 6: Sliedrecht – Dordrecht