Pieterpad 12/17: Milsbeek – Oostrum (Venray)

Wandelroute gelopen op: 14 augustus 2022

12: Milsbeek – Oostrum (Venray) (32,1 KM)

Op deze zonovergoten zondag trekken we ‘s morgens vroeg onze wandelschoenen aan en reizen van Arnhem naar Milsbeek met de trein en bus. Na 5 pogingen reageert het stopknopje en de chauffeur dumpt ons bij bushalte Milsbeek Zuid. Het is 23 graden en het is net na negen uur ‘s morgens. We gaan stappen!

We beginnen en eindigen onze toch in de provincie Limburg, maar we lopen via Noord Brabant. Milsbeek laten we achter ons en het stadje Gennep bereiken we niet veel later. Het ziet er gezellig uit, maar doet ongetwijfeld meer recht op een zaterdag-avond. Over de dijk van de Niers lopen we naar de prachtige Gennepse Heide. Het voormalig NAVO terrein is gelukkig terug voor de normale mensch en natuur. Het landschap is rijk met prachtige heidebloemen en heidevennen. Wat een genot om hier te lopen!

In Afferden is de dorpswinkel op zondag geopend en lopen we met een ijsje richting de pont. De temperatuur is flink aan het oplopen en is dan al 30 graden. We moeten de Maas oversteken om in het hoekje van Noord Brabant uit te komen. En gelukkig voort er een pont.

Aangekomen in het land van Cuijk, in de dal van de Maas. Met de nodige stappen lopen we naar het dorp Vierlingsbeek. We lopen er doorheen als de kermis in Vierlingsbeek er staat. De exploitanten zijn net wakker en bereiden de dag voor. Onze attractie is het Pieterpad dus we blijven in beweging maar me misbruiken een publiekelijk watertappunt nog wel om onze flesjes te hervullen. Want met zulke temperaturen is water echt een vereiste, alhoewel de goesting naar een biertje ook boven komt drijven.

Via Holthees lopen we naar Smakt. En daar steken we wederom de provinciegrens over. In Smakt bezoeken we het Sint Jozefkapel, bedevaartkapel. De temperatuur binnen is het dubbele van buiten dus lang houden we het niet vol. Maar wandelaars zijn van harte welkom om binnen op de kerkbanken hun rust te pakken. Mits je stil bent.

Aan onze rechterkant loopt de spoorlijn en er zoeft een Arriva trein langs ons heen. Ons doel vandaag is station Venray te bereiken. Even voor de goede orde, station Venray ligt in het plaatsje Oostrum.

We hebben het gemist maar ik kom bij thuiskomst erachter dat in Smakt ook nog een brouwerij zit. Misschien had ik op voorhand iets kunnen regelen. Aan de andere kant, je mag alles wel meeslepen. Maar voor de liefhebber, klik hier.

De laatste loodjes, en die zijn zwaar. Via het prachtige, zanderige en zware Boshuizerbergen gebied. Onderweg komen we aardig wat jeneverbessen tegen en we genieten ook van het reliëfrijke zandlandschap, af en toe met een zuchtje. Bij Oostrum verlaten we het Pieterpad en lopen we een kleine 2 kilometer naar het station. Moe, onder het zand maar voldaan ploffen we neer op het stationsbankje in afwachting van de trein. Tot November!

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Pieterpad 12   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

12. Milsbeek – Oostrum