Polen: HC en MCN op reis (2)

Reisdatum: 9-11 juni 2018
Bestemming:
Poznań en Wrocław, Polen
Transport: Vliegtuig en trein

Dit jaar matchen de werkroosters van Gerrie en Bram niet heel goed maar we vinden toch een weekend waarop we nog een biertje kunnen gaan drinken in een buitenlandse stad. Of twee. We vliegen op zaterdagmiddag met Wizzair om 16:45u van Eindhoven naar Poznań, een stad in het westen van Polen.

Vanaf de Airport proberen we kaartjes te kopen voor de bus maar de machine is kapot en de chauffeur snapt er niks van. We reizen voor 90 cent naar het centrum toe en dat vinden we prima.

Nadat we ons hotel gevonden hebben en zijn ingecheckt merken we dat de heenreis van Groningen naar Eindhoven en Polen best wel dorstig maakt. We lopen naar het centrum om eens de sfeer en meer te gaan proeven. Al snel trekken we de conclusie dat Poznań best wel een mooie en levendige stad is. Omdat ons tripje dit keer wel erg kort is slaan we veel toeristische plekjes over maar natuurlijk vergapen wij ons aan de prachtige oude stad, gebouwen en jonge mensen. We zoeken een restaurant op voor een hap en later zitten we heerlijk op het terras aan goed en goedkoop Pools bier.

Op tien juni pakken we de trein van Poznań naar Wrocław. Het loopt even anders dan we van te voren bedacht hadden. Er waren werkzaamheden aan het spoor en de Poolse Spoorwegen updaten dan de internationale reisplanners niet. De trein had een andere vertrektijd en deed er ineens een dik uur langer over. Gelukkig hadden wij plek in een van weinige wagens met airco.

‘s middags op deze warme dorstige dag komen we aan in Wrocław. Nog zo’n prachtige Poolse stad! Zeer veel volk op de been, iedereen is happy en op een groot plein spelen kinderen met water en maken ze grote zeepbellen. We zoeken een mooi terras op en genieten wederom van goedkoop lekker bier. Op advies van een twitteraar bezoeken we nog de Bierhalle en bestellen we een fijn speciaal-biertje. Weinig culture dingen zoals gezegd, maar we bezoeken nog wel een of ander vaag elektro-feest waar we gratis naar binnen mochten. We vermaken ons dit korte weekend met ongunstige vliegtijden erg met gerstenat, rondkijken en praatjes. Maar de volgende keer moet er eigenlijk wel wat meer cultuurverrijking in het programma.

Wie weet komt er in 2019 wel een deel drie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.